Report , Success Story

Vaka Çalışması: Yeni ürün lansmanından bir ayda 1.4 milyon dolara

Report , Success Story

Vaka Çalışması: Yeni ürün lansmanından bir ayda 1.4 milyon dolara


  • 30 yılı aşkın bir süre önce kurulan Golden Monkey Food, Çin’de güçlü bir varlığa sahip olan popüler, geleneksel atıştırmalık ürün üreticisi olarak bir üne sahiptir. Golden Monkey, tüm yaş grupları arasında tercih edilen şeker sağlayıcısı olmayı hedefliyordu ancak genç nesille etkileşim kurmak için dijital odaklı bir stratejiye sahip yeni bir ürün yaratması gerekiyordu.  
  • Okumaya devam edin ve Golden Monkey’nin performans ve çok kanallı verileri nasıl kullanarak sadece bir ay içinde dikkat çekici 1.4 milyon dolar gelir elde ettiğini görün!

Golden Monkey Food Hakkında Bilgi Edinin


Golden Monkey’nin Hikayesi

Golden Monkey, Çin’in şekerleme kategorisinde oldukça başarı elde ettiği ve şekerleme alt kategorisindeki özellikle Chocolate Biscuit Bites ve Milk Candy ürünlerinin öne çıkması ile tanınır. Şirket, sütlü şeker, meyveli şeker, çikolata, tuzlu atıştırmalıklar, soya ürünleri ve unlu mamuller olmak üzere altı atıştırmalık alt kategorisinde 200’den fazla çeşit üretmektedir.

Bu mirasın yeni bir nesil ile devam etmesini sağlamak için şirket, yeni ürün inovasyonlarını keşfetmektedir. Ancak, Çinli tüketicilerin şekerleme kategorisinde sürekli değişen ihtiyaçlarını belirlemek ve onların ihtiyaçlarını zamanında etkili bir şekilde yanıtlamak, Golden Monkey için bir zorluk teşkil ediyordu.


Pazarda önde kalmak için üreticiler veri odaklı karar alma kültürünü mümkün kılacak kurumsal düzeyde dijital dönüşüme ihtiyaç duyuyordu ve en iyileriyle çalışmak istiyordu. Bu nedenle, veri ve analiz konusu uzmanlık alanı olan NIQ ile işbirliği yapmaya karar verdiler.


Büyüme için doğru yolu belirleme


NIQ’nun detaylı piyasa verileri önemli bir trendi ortaya koydu: Çin’de sakızlı şeker kategorisindeki satışlar yıldan yıla artıyor ve marka bu kategoride ürünlerini daha fazla piyasaya sürüyordu.

Golden Monkey, geleneksel şekerleme şirketlerinin portföylerini sakızlı şeker kategorisinde çeşitlendiren tek oyuncular olmadığını öğrendi. Yükselen çevrimiçi markalar da kategoriye giriyor ve genç tüketiciler arasında umut vadeden bir büyüme gösteren “Functional Gummies” gibi popüler yeni ürünler sunuyordu.

Golden Monkey Food’un Pazarlama Direktörü Na Guo, “Zamanın değişmesi, kanal ekolojisi ve tüketici talebinin değişmesiyle birlikte, geleneksel ürünlerle şekerleme alanındaki tüketicilerin beklentilerini karşılamak zorlaştı. Tüketici potansiyel ihtiyaçlarını daha önceden belirlemek, pazarı önceden düzenlemek ve satış rekoru kıran şekerleme ürünlerinin yaratıcısı olmak için daha fazla veri odaklı olmamız gerekiyordu. Bu, Golden Monkey Food’un gelecek 30 yıla doğru ilerlemeye devam etme fırsatı için de önemli bir fırsattır.” dedi.

Golden Monkey Food Kıdemli Marka Müdürü Neo Zhu, “Köklü bir şeker markası olan Golden Monkey Food, ürün araştırması, inovasyonu ve kendi tedarik zinciri avantajları sayesinde sakızlı şeker üretiminde belirli bir konuma sahip olacağına inanıyor” dedi.

Sakızlı şeker ürünlerine olan yüksek talebi ve kategoride artan rekabeti gören Golden Monkey için bir sonraki zorluk, yeni ürünün öne çıkmasına ve kazanmasına yardımcı olacak doğru ve ayırt edici özelliği bulmaktı.


Ürün, hedef kitle, fiyat ve stok durumu


NielsenIQ verileri aynı zamanda Golden Monkey’nin ürün formülasyonu, kanal ve fiyatlandırma stratejilerini yönlendirmeye de yardımcı oldu.

Neo, “Yeni ürünü tasarlamadan önce sakızlı şeker kategorisinde erişebileceğimiz verileri düşündük. NielsenIQ verilerinin desteğiyle, meyve sandviçli bir sakızlı şeker yapmaya karar verdik.” dedi.

NielsenIQ verileri, çıkarılan bu yeni ürünün sağlığa odaklandığını belirlemekte yardımcı oldu, bu nedenle Golden Monkey, ürünün sağlıklı yaşam tarzını benimseyen yeni nesillere hitap etmesini sağlamak için içerisine meyve suyu, ekstra C vitamini ve benzeri önemli özellikler ekledi.

Bu veriler aynı zamanda Golden Monkey’nin kanal stratejisini bilgilendiren önemli kanal dinamiklerini de ortaya çıkardı.

Neo şunları söyledi: “NielsenIQ verilerinden öğrendik ki bakkallar, sakızlı şekerlerin temel satış kanalıdır, bu nedenle ambalaj şeklimiz, spesifikasyonlarımız ve fiyatlandırmamız, kanal formatının mevcut durumuyla uyumludur. Formatın temel fiyat ve spesifikasyon bantlarını ele geçiriyoruz ve ürünlerin genel dinamik satış performansını ve satış büyümesini yönlendiriyoruz.”


Genel Sonuçlar


Altı aylık bir süre zarfında, 30 yıllık bir üretici büyüme fırsatını belirleyebildi, yeni bir ürün geliştirebildi ve yeni bir pazarı giriş yapabildi. Yeni sakızlı şeker ürününün başarısı başlangıçtan itibaren açıkça görüldü ve nihayetinde lansmanın ardından ilk ayda 1.4 milyon dolarlık satışa ulaştı.

“Ürün değerlendirmeleri için NielsenIQ ile gerçekleştirdiğimiz bu dijital iş birliği ilk adımdı, ve başarılı bir adım oldu. Pazar alanında sürekli karşımıza çıkan zorluklar karşısında, bugünün yüksek rekabet ortamında hayatta kalmak için istikrarlı bir tempoyu korurken öne geçmek önemlidir.”

Na Guo, Golden Monkey Food’un Pazarlama Direktörü, “Pazar lideri olabilmek için ilk adım, keskin bir içgörüye sahip olmaktır. NielsenIQ’nun sağladığı veri desteğinin, Golden Monkey Food’un gelecekteki gelişiminde önemli bir rol oynayacağına inanıyorum ve iki tarafın da birbirleriyle yakın iş birliği yaparak kazan-kazan bir durum yaratmalarını bekliyoruz,” dedi.

Jack Zheng, NIQ’nun Kıdemli Direktörü, “Son yıllarda, yerel FMCG şirketleri yönetim ve pazarlama yaklaşımlarını giderek modernize etmektedir. Golden Monkey Food ile işbirliğimizin derinleşmesiyle, NielsenIQ verilerinin şirketleri ürün geliştirme, satış yönetimi, pazarlama planlama ve finansal yönetimde daha iyi güçlendirebileceğini, büyümede çığır açabileceğini gördük. Yerel şirketlerle daha derin iş birliği yaparak, yerel müşterilere daha iyi uyum sağlayabilir ve nihayetinde kazan-kazan sonuçlara ulaşabiliriz,” dedi.

Golden Monkey, şekerleme pazarındaki değişen tüketici talebi trendlerinin önünde kalmak, ürün matrisini önceden düzenlemek ve en çok satan şekerleme ürünlerinin yaratıcısı olmak için veri içgörülerini kullanmaya devam etmeyi planlıyor.

Büyüme stratejinizi geliştirin

Başarınızı desteklemek için küçük ve orta ölçekli iş ekibimizle iletişime geçin.