Markanızın Büyüme Yolunda Attığı Adımlar - NIQ
Analysis

Markanızın Büyüme Yolunda Attığı Adımlar

Analysis

Markanızın Büyüme Yolunda Attığı Adımlar


  • Yılların deneyimini güvenilir piyasa verileriyle harmanlayın, önceden bilerek karar verin ve işletmenizi dönüştürün.
  • Pazar verilerini içgüdülerle bir araya getirmek, markanız için en sağlam adımları atmanın anahtarıdır. Verilerin dünyasıyla nasıl kolaylıkla başa çıkabileceğinizi öğrenin.

En baştan başlayalım

Bu bilgi grafiği, işletmenizde takip etmeniz gereken önemli kısımları ayrıntılı şekilde gösterir:

  • Ürününüz
  • Pazar payınız
  • Kategoriniz / pazarınız
  • Portföy performansının nasıl takip edeceğiniz

Dosyayı indirin, gelecekte dilediğiniz zaman başvurun:


Doğru fiyatı bulun

Ürün fiyatlandırması hem çok çetrefilli hem de çok basit olabilir. Süreci basitleştirecek olansa sahip olduğunuz bilgiler. Temel düzeyde doğru fiyatlandırma maliyetlerinizi karşılamalı, kâr sağlamalı, ürününüzün değerini göstermeli ve sürekli olarak daha fazla müşteri çekmelidir. Aradığınız yanıt ise dinamik bir fiyatlandırma stratejisi. Başka bir deyişle, başkasına yarayan size yaramayabilir.

Başlangıç noktası, ürününüzün (ve kategorinizin) fiyat esnekliğini anlamaktır. Fiyat esnekliği, fiyattaki bir değişikliğin ürününüzün satın alınmasını nasıl etkileyeceğini ölçer. Ürününüz ne kadar esnek olursa, fiyatlar yükseldiğinde müşterilerin ürününüzü satın almaktan vazgeçme ve alternatif bulma olasılığı o kadar artar. Öte yandan ürün esnek değilse, fiyatlar yükseldiğinde müşterilerin alternatiflere yönelme olasılığı o kadar düşüktür.

  • Esneklik dağılımı yukarıdaki oranda belirtilen hacim kaybının iki potansiyel sonucunu tanımlamaktadır:
  • Sizin marka sadakat düzeyinize bağlı olan esneklik senaryonuz. Belirli bir SKU’nun fiyatı arttığında, müşteriler yine aynı markadan satın almak isteyecek, ancak başka bir SKU’ya geçecektir. Bu da kendi içinizde rekabet anlamına gelir. 
  • Ürününüzün fiyatları yükseldiğinde, müşterilerin rakip markalara yönelmesine ise dış esneklik senaryosu denir. 

Doğru veri ortağıyla, markanızın esneklik dağılımıyla stratejinizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.


Ürününüzle hak ettiğiniz şekilde raflarda yer almaya hazır mısınız?

Perakendecilerle markanız hakkında konuşmanın ve ürün dağıtımını bir üst seviyeye taşımanın zamanı geldi. Ancak onların dikkatini çekebilecek misiniz?

Perakendecilerle pazarlık yapmanın temel prensipleri, herhangi bir paydaşınızla pazarlık yapmaktan farklı değildir. Tabii ki ideal olan herkesin kazançlı çıktığı bir senaryodur. Peki mevzubahis perakendeciler olduğunda bu nasıl olur?

Size yardımcı olabilecek birkaç adım:

  1. Bugün nerede durduğunuzu ve gelecekte nereye gelmek istediğinizi bilin.
  1. Gain extensive knowledge of your category and cKategorinize ve rakiplerinize dair kapsamlı bilgi edinin. Ürününüzü veya markanızı öne çıkaran ne? 
  1. Perakendecinizi anlayın. Öncelikleri neler ve markanız bu önceliklere ulaşmalarına nasıl yardımcı olabilir?
  1. Finansal beklentilerinizi netleştirin. Perakendecinizin de kâr marjı elde edebilmesi için ne kadar feragat etmeniz gerektiğini bilin.
  1. Güçlü bir satış konuşması hazırlayın. Bu, sunumla ilgili değil, görüşeceğiniz kişilerinkiler de dâhil olmak üzere perakendecinin motivasyonlarını anlamakla ilgilidir. Sonuçta bir işletmeyle değil, bir kişiyle görüşürsünüz.

NIQ verileri dünya çapında binlerce perakendeci tarafından kullanılmakta ve görüntülenmektedir. Müşterilerimiz, tüketici satın alma davranışına ilişkin piyasadaki en eksiksiz ve net verileri sunma konusunda bize güveniyor.

Verinin gücünden faydalanın, yeni büyüme yollarını açığa çıkarın

NIQ Discover verileri yönetmek ve analiz etmek için harcanan maliyet ve zamanı azaltırken, tek bir bilgi kaynağından anlamlı pazar ve tüketici içgörülerini ortaya çıkarır. Her büyüklükteki şirketin daha iyi stratejik kararlar almasını, büyüme fırsatlarını belirlemesini ve yenilikler ortaya koymasını sağlar.

1

Rekabet avantajı

Değişken pazar dinamiklerine hızla uyum sağlamak, trendleri ve eğilimleri belirlemek için ihtiyaç duyduğunuz endüstri lideri kapsam ve  ayrıntı düzeyine sahip  en yüksek kalitede veriler 

2

Daha hızlı, daha iyi kararlar

İş performansını izlemek için KPI uyarıları, hızlı içgörüler için zengin görselleştirmelere imkan sunan rapor şablonları, gerçek zamanlı analitik için kılavuzlu akışlar ve rapor oluşturma

3

Daha yüksek verimlilik

Tüm kurumun tüm veri varlıklarının ve içgörülerinin  tek bir yerde görselleştirmesini  sağlayan sezgisel iş zekâsı uygulaması

4

Herkes için büyüme fırsatları

Büyük, orta ölçekli ve gelişmekte olan markalar, her büyüklükteki ekipler ve sıradan ya da uzman kullanıcılar için bütçenize en uygun fiyatla büyümeye giden yol


Artık tahmin etmenize gerek yok! Veriler parmaklarınızın ucunda!

Demo ve daha fazla bilgi edinmek için hemen bize ulaşın.