Analysis

Tüketicinizin istediği duygusal bağlantı

Analysis

Tüketicinizin istediği duygusal bağlantı


Tüketiciler duygusal bir bağ kurabilecek, onlara gurur duygusu verebilecek ve ilgilerini çekebilecek bir ürün arıyorlar.


“Müşteri deneyimi bir sonraki rekabetçi savaş alanıdır.” — Jerry Gregoire, Dell Computer Corporation eski Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Bilişim Kurulu Başkanı.

NielsenIQ’nun 2022 Marka Dengeleme Yasası* adlı küresel araştırmasına katılanların %80’inden fazlası aynı fikirde.

Tüketicilerin satın almalarını ve spesifik olarak daha küçük markaları satın almalarını sağlayan şeylerin araştırılmasında, satın alma motivasyonları üç kategoriye ayrılmıştır: işlevsel, duygusal ve marka rezonansı.  

Hem küresel düzeyde, hem de piyasa düzeyinde işlevsel olan evrensel 1 numaralı motivasyon kaynağı olsa da, ürününüzün seçilmesinin nedeni duygusal kategoriye hızlı bir dalış olabilir.

Tüketicilerinizin satın alımları için duygusal motivasyon kaynaklarını keşfetmek için aşağıdaki haritada pazarınızı bulabilirsiniz.


Dikkate alınması gereken birkaç evrensel gerçek

Dünya çapında paylaşılan duygulara genel bakış, küçük veya orta ölçekli bir markanın hedeflemesi gereken üç temel duygu olduğunu ortaya koymaktadır: 

Bağlantı

‘Unutulmaz bir deneyimin’ sonucu, ürünün tüketiciye nasıl ‘hissettirdiğine’ dair anlık bir izlenimdir; başka bir deyişle kalıcı bir bağ. Bir ürünün ‘eksik’ olması, bir marka/ürün ile tüketici arasında duygusal bir bağın üretici tarafından aranması gerektiği gerçeğini de anlatır.

Gurur 

Bazıları için bu gurur duygusu, topluluklarında fark yaratan bir markadan gelir, bu nedenle satın alımları da bir fark yaratır. Diğerleri için, diğerlerinden daha ‘bilinen’ bir marka seçmek, onu göstermeye veya deneyimleri hakkında konuşmaya hazır oldukları anlamına gelir. Bu da sözlü pazarlama türünü en üst düzeye çıkarma fırsattır 

Ve ilgi

Küresel katılımcıların %56’sı, markaların arkasındaki hikayeyi, kökenlerini, var olma nedenlerini bilmeyi sevdiklerini söyledi. Bazı pazarlar, haritada gösterildiği gibi, onları motive etmek için ‘ilginç’ bir hikaye arıyor. Burada fırsat, küresel katılımcıların %51’inin daha küçük markaların daha ‘otantik’ olduğunu düşünmesinde de yatıyor. Şeffaflık ve markanızın hikayesini paylaşmak, gurur duygusu bağlantısının tüketicinize aşılanmasının nedeni olabilir.  


Büyümenizi hızlandırın 

İşletmenizin pazar, kategori ve kanal verilerine nasıl erişebileceğini görmek için özel KOBİ ekibimizle iletişime geçin.