Infographic

Cenové kompromisy v době Covidu

Infographic

Cenové kompromisy v době Covidu


Cenové a promo strategie byly narušeny pandemií. Již třetím rokem žijeme život ovlivněný Covidem a spotřebitelé stále více sledují své výdaje, protože i nadále pociťují dopad výzev dodavatelského řetězce, narušení zaměstnanosti a omezení výdajů v důsledku inflačních tlaků na mnoha trzích. Dnešní spotřebitelé jsou náročnější při hledání produktů a služeb, které poskytují přidanou hodnotu a pracují s rozpočtem.


Více než kdy jindy by výrobci měli pozorně sledovat, jak se spotřebitelé vyvíjejí v cenově citlivějšího zákazníka. Náš nedávný online průzkum NielsenIQ 2022 Consumer Outlook ukazuje, že 74 % spotřebitelů na celém světě přehodnotilo své priority. Současně se cena stává rozhodujícím faktorem toho, jak lidé nakupují: 1 ze 4 spotřebitelů na celém světě si vybírá nejlevnější produkt ze svých preferovaných značek, zatímco 18 % by počkalo s nákupem, až budou jejich preferované značky v promoci.

Nové nákupní chování a citlivost na ceny mají pro výrobce zásadní důsledky, protože ceny jsou nejkritičtější pákou ovlivňující obchodní výsledky. Maximalizace zisku závisí na správném a včasném rozhodování o cenách a promocích a také na proaktivní analýze potřeb a reakcí trhu a spotřebitelů.

Podívejte se na naši nejnovější infografiku, kde se dozvíte více o tom, jak používat ceny a promoce správným způsobem, abyste udrželi loajalitu spotřebitelů a zvýšili zisky a přírůstkové tržby.

Při pohledu do roku 2022

Jste si jistí svými strategiemi pro využití potenciálu vašich příležitostí k růstu tržeb?