Analysis

Enflasyon indirimi: KOBİ’ler nasıl değer sunabilir?

Analysis

Enflasyon indirimi: KOBİ’ler nasıl değer sunabilir?


NielsenIQ verileri, dünyadaki çoğu ülkede, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ’ler) enflasyonist iklimimize rağmen kazanmak için benzersiz bir konuma sahip olduğunu göstermektedir.


Enflasyon bazı tüketici tercihlerini birleştirdi

Yedek marjlar bu kadar dar olduğundan, küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler) çekirdek tüketicilere hitap etmeye çalışan kaynakları boşa harcamayı göze alamazlar. Markalar için iyi haber, tüketicilerin maliyetleri yönetim kurulunda benzer şekilde korunuyor.

Tüketiciler tarafından hissedilen devam eden fiyat baskıları, tüketicilerin markalara veya türe özel alıcılara karşı agnostik olup olmadıkları, tasarruf yaklaşımları üzerinde birleştirici bir etkiye sahiptir.

NielsenIQ’nun tüketicilerle yaptığı bir ankete göre, en önemli küresel tasarruf stratejileri şunları içerir: 

  • % 25’i bir mal sepetinin toplam maliyetini izler 
  • %25’i daha iyi fırsatlar elde etmek için online alışveriş yapar
  •  % 21’i promosyonda ne varsa satın alır

KOBİ’lere dikkat edin: Sadece küçük veya büyük markalar satın aldıklarını söyleyenler arasında benzersiz tasarruf stratejileri var. Özel büyük marka alıcılarının, daha iyi fırsatlar elde etmek için çevrimiçi alışverişi tercih etme olasılıkları (% 32) ve seçtikleri ürünlerin daha büyük / ekonomik boyutlarını satın alma olasılıkları (% 27) daha yüksektir . Karşılaştırmalı olarak, özel küçük marka alıcılarının özel etiket / mağaza markalarını (% 17) tercih etmeleri ve paradan tasarruf etmek için daha küçük paket boyutlarında satın almaları (% 15) daha olasıdır.


three diverse women discussing business around a laptop

Değer sunmak

Enflasyonist baskılar, markaların değerlerini nasıl haklı çıkarabilecekleri ve tüketiciler tarafından aranan temel değerlerle aynı hizada kalabilecekleri konusunda oyunu değiştiriyor. KOBİ’ler için iyi haber şu ki, kötü şöhret açısından büyük ölçüde “yabancı” olmasına rağmen, tüketiciler ne satın alacaklarına karar verirken daha geniş bir marka çeşitliliğini göz önünde bulunduruyorlar.

KOBİ’lerin belirli bölgelerde nasıl değer sağlayabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki alanlara tıklayın.


İşlevsel nedenler” ne anlama geliyor?

Bir markayı işlevsel olarak uygulanabilir kılan şeyin ne olduğu sorulduğunda, genel yanıtlar kaliteden sertifikalarla desteklenmeye kadar birçok tanımlayıcıyı kapsıyordu. 

Dünyanın dört bir yanındaki birçok tüketici, bu yüksek enflasyon ikliminde açıkça satın alınabilirliğe odaklanmaktadır.Brezilya’da, ankete katılanların% 95’i, ister büyük ister küçük olsun, tüm markaların “para için iyi bir değer” oldukları kanıtlanırsa, satın alma için dikkate alınma olasılıklarının daha yüksek olduğunu söyledi. Aynı oranın Meksika (%96), Güney Afrika (%97), Avustralya (%95), Endonezya (%97), Çin (%92), Güney Kore (%89) ve Hindistan’daki (%92) katılımcılar için de yüksek bir öncelik olduğu kanıtlandı.

Ancak tek başına satın alınabilirlik, tüm tüketiciler için mutlaka ana öncelik kaynağı değildir.

Bazı ülkelerde, markanın rakiplerine kıyasla kalitesi, belirli diyet veya sağlık ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra öncelikli bir endişe kaynağıdır. Bu, Suudi Arabistan (% 88), BAE (% 90), Çin (% 94) ve Güney Kore (% 90) için geçerlidir. Benzer şekilde, Brezilya’daki tüketiciler belirli diyet veya sağlık ihtiyaçlarını karşılayan bir ürüne odaklanmaktadır (%94).

Mısırlı tüketiciler, bir markanın ürününü düzenli olarak değiştirme ve geliştirme ihtiyacına (% 91) değer verirken, Hindistan’da müşteri hizmetleri en önemli faktör (% 93) oldu. 

Bu duyguların daha büyük markalara yönelik olduğu varsayımları yapılabilir, çünkü üretim ve dağıtımlarda daha iyi maliyet verimliliklerine sahip olabilirler. Gerçek şu ki, Brezilya’daki katılımcıların %56’sı ve Meksika’daki katılımcıların %61’i, bir markanın değer vaadini yerine getirme yeteneğini marka büyüklüğü ile ilişkilendirmiyor.

Kullanılabilirlik, dünyanın dört bir yanındaki tüketiciler için de büyük bir endişe kaynağıdır. Daha spesifik olarak, tüketiciler alışveriş yaptıkları mağazalarda her zaman mevcut olan bir markanın rahatlığına ihtiyaç duyarlar. Güney Afrika’da, tüketicilerin% 96’sı, Suudi Arabistan (% 86) ve Avustralya’daki (% 90) tüketiciler tarafından paylaşılan bir duygu olan bu ihtiyacı vurguladı. Bu, Birleşik Krallık, Polonya ve İspanya’da da çok önemlidir.

Daha küçük bir marka olarak, ürününüzü önce işlevsel satın alma nedenlerine uyacak şekilde hizalamak, enflasyonist baskılara rağmen harcama isteğini güvence altına alabilir.

Büyümenizi hızlandırın

İşletmenizin pazar, kategori ve kanal verilerine nasıl erişebileceğini görmek için lütfen özel KOBİ ekibimizle iletişime geçin.