Analysis

E-ticaretin küresel olarak evrimi  

Analysis

E-ticaretin küresel olarak evrimi  


E— ticaret artık hiper hızda ve çevrimiçi alışverişe geçişi hızlandırıyor. Bugün, e-ticaret perakende büyümesini körüklüyor ve Çin 2021’de çevrimiçi harcama yaparak 10 trilyon yuan (1,57 trilyon ABD Doları) ile öncülük ederken, çevrimiçi satışlar Avrupa, Orta Doğu ve Latin Amerika’daki birçok ülkede çift haneli rakamlarla çevrimdışı olarak hızla geride kaldı.  

Kısa bir süre önce, dijital alışverişle ilgili temel konular ve sorular tüketicilerin güveni ve engelleri etrafındaydı – bugün şirketler, çevrimiçi alışverişçi ihtiyaçlarına yanıt olarak verimli teslimata ve kullanıcıların çevrimiçi deneyimine odaklanıyor. NielsenIQ, dünya çapında e-ticaretin mevcut durumuna derinlemesine bir dalış yaptı. 


Çok hızlı dikey evrim ve parçalanma  

Asya, çin, Güney Kore ve Japonya gibi gelişmiş pazarlarla tüm küresel e-ticaret satışlarının% 50’lerinden fazlaını üretmektedir. Öncü bir e-pazar olarak Çin, 2021’de tüketici mallarının toplam perakende satışlarının neredeyse dörtte birini oluşturdu ve ülkenin genç nesil sürüş katılımıyla. Yine de, 2021’de Endonezya’da% 60 daha yaşlı çevrimiçi alışveriş yapanlar ve 2021’de Tayland’da 2019’un sonundan% 64 daha fazla çevrimiçi benimseme oranına sahip Asya’da ortaya çıkan bir “gri e-ticaret nesli” var.   

Orta Doğu’da e-ticaret dijital-ilk yaklaşımla hareket ediyor. Suudi Arabistan’da, çevrimiçi penetrasyon geçen yıl önemli ölçüde arttı. Nüfusun %58’i Mart 2021’de market alışverişi için internet kullandığını belirtirken, bir önceki yıl %49’u aynı şeyi belirtti. Bu eğilim, 2021’de %61 ile Birleşik Arap Emirlikleri’nde 2020’de %38 ile daha göze çarpıyor. Bu davranış değişiklikleri, 2021’de her iki ülkede de 2020’ye kıyasla neredeyse iki katına çıkan çevrimiçi kanal büyümesinin hızına yansıyor.  

Yarımkürenin diğer tarafında, Avrupa ve Amerika’daki pazarlar hızlı bir ticaret devriminden geçti ve şimdi aşırı parçalanma ile karşı karşıya. ABD, NielsenIQ‘nun Data Impact’in işaret ettiği gibi, pazar için toplam tüketim malları satışlarının% 12’sine ve küresel pazarlardaki satışların% 30’una kadar hizmet veren ilk beş e-ticaret ülkesi arasındadır.   

Buna paralel olarak Latin Amerika, 2021 yılında online tüketim malları satışlarının %35,4 artmasıyla dik bir büyüme eğrisinde. Avrupa’da, çevrimiçi FMCG’nin çevrimdışına karşı büyüme oranı dikkat çekicidir – İtalya’da, Birleşik Krallık, İspanya ve Hollanda’da 16,2 kat ve 10 kattan fazladır. İngiltere, taze gıda kategorilerinin çevrimiçi platformlarda önemli bir role sahip olduğu ve dijital ticaret için 9,7 milyar pound ürettiği en olgun Avrupa e-pazarıdır. Bu arada, dinamik olarak gelişmekte olan Doğu Avrupa ülkelerinde, daha dayanıklı ürünler sunan “daha az riskli” ilaç kategorileri e-sepet repertuarına hakimdir. 

Çevrimiçi, kolaylık kanalı  

Sınırları ve mesafeyi aşan e-ticaret, dünyayı geniş bir seçkiye ve müşterilere aşırı kolaylık sağlayan tek bir platforma dijitalleştirdi.   

Çevrimiçi alışveriş yapanlar tüm ürünlere kolay, hızlı ve eşit erişime sahiptir ve çok çeşitli platformlar, ürünler, fiyatlar, ödemeler ve teslimat seçenekleri arasında sorunsuz bir şekilde gezinme özgürlüğüne sahiptir. Çevrimiçi alışverişin önemli engelleri bile – teslimat süresi ve maliyeti – tıklama ve toplama ve geliştirilmiş, hızlı teslimat seçenekleriyle ortadan kalkar.   

Gelişmiş ülkelerde, aynı gün teslimat tüketicilerin gerçekçi bir beklentisi haline gelmiştir. Tıklama ve toplama seçenekleri Fransa ve ABD’de oldukça popülerdir ve yalnızca ABD’de kayıtlı bu tür siparişlerde% 147’lik bir artış vardır.  

EE ülkelerinde, eve teslimat tüketiciler için en büyük kolaylıktır. Romanya’da, alışveriş yapanların 2/3’ü çevrimiçi alışveriş ve çevrimiçi siparişlerin hızlı teslimatı için uygun teslimattan bahsediyor,Polonya ve Türkiye’de de önemli bir itici güç. Öte yandan, ekstra ücretler hala çevrimiçi alışverişi desteklemiyor. Yanıt olarak, Polonya’daki perakendeciler tıklama ve toplama hizmetleri aracılığıyla çevrimiçi satışları yoğunlaştırmak için eylemlerde bulundular. Bu arada, başka bir yanıt şekli olarak, ücretsiz kargo fırsatları Brezilya’daki çevrimiçi satın alımları önemli ölçüde güçlemektedir.  

Hızlı toplama seçenekleri, daha geniş bir kategori yelpazesinin çevrimiçi satışlarını da sağlar. Bu nedenle, gelişmiş teslimata yapılan yatırım akıllı bir getiri sağlar gibi görünmektedir.  

Bu mevcut eğilimler ışığında, üreticilerin kör noktalardan kaçınması kritik öneme sahiptir. Şu anda e-ticaret ortamını şekillendiren eğilimleri ve tüketici ihtiyaçlarını anlamak, günümüzün işini güvence altına almak için bir zorunluluktur. E-ticaret devrimine ayak uydurun diye gerekli adımları attığınıza emin olun. 

E-ticaret stratejinizi güçlendirin!

En doğru ve uygulanabilir içgörüler için bizimle iletişime geçin